Kaffecheesecake

Serveringer: Passer til en springform på 24 cm
Bagetid:
55 minutter
Tilberedningstid: :
30 minutter

Har du lyst til cheesecake og trænger samtidig til et espressokick? Denne nemme kaffecheesecake med kiksebund er perfekt at servere for venner og familie. Men gem et ekstra stykke til dig selv! Tip: Lav cheesecaken en dag i forvejen.

 

Afkøling: 1 time

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Kiksebund:
  • 170 g af dine foretrukne kiks, f.eks. Oreo®*, digestive eller mariekiks.
  • 90 g smeltet smør
  • .
  • Cheesecakefyld:
  • 2 kopper stærk espresso, f.eks. L'OR Onyx
  • 600 g flødeost, f.eks. Philadelphia®*
  • 200 g brun farin
  • 3 spsk. hvedemel
  • Et nip salt
  • 3 store æg + 1 æggeblomme
  • 200 ml cremefraiche
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Eventuelt: kakao og/eller høvlet chokolade som pynt
  • * Mærke fra tredjepart, som ikke er associeret med JACOBS DOUWE EGBERTS.

Sådan gør du

  1. 01

    Forvarm ovnen til 180 °C, og smør en springform på 24 cm.

  2. 02

    Lav 80 ml stærk espresso (2 kopper). Vi anbefaler en intens espresso som f.eks. L'OR Onyx. Den har et anstrøg af chokolade. Lad espressoen køle af til stuetemperatur, så den senere kan blandes i cheesecakeblandingen.

  3. 03

    Knus kiksene med en kagerulle. Rør de knuste kiks sammen med det smeltede smør i kasserollen.

  4. 04

    Fordel kikseblandingen på springformens bund. Tryk den godt fast med bagsiden af en ske. Dette er cheesecakens bund.

  5. 05

    Rør imens flødeosten i en røremaskine eller med håndmixeren på lav hastighed i 3 minutter, og tilsæt sukker, salt og mel lidt efter lidt. Sørg for, at det hele blandes godt sammen. Hvilken flødeost er god at bruge til cheesecake? Vi anbefaler Philadelphia®* flødeost.

  6. 06

    Rør cremefraichen i cheesecakefyldet ved lav hastighed, og tilsæt derefter æggene ét ad gangen. Stop med at røre, når blandingen er blevet ensartet. Rør ikke for længe, da fyldet skal være glat og nogenlunde luftigt.

  7. 07

    Vend forsigtigt den afkølede espresso i blandingen.

  8. 08

    Fordel kaffecheesecakefyldet over kiksebunden i springformen. Sørg for, at der ikke opstår luftbobler, og at massen er glat og ensartet.

  9. 09

    Sæt springformen ind i den forvarmede ovn. Bag først cheesecaken i 15 minutter ved 180 °C. Skru derefter ned til 110 °C, og bag kagen i yderligere 40 minutter.

  10. 10

    Træk forsigtigt kagen lidt ud af ovnen. Ryst springformen let for at se, om fyldet blævrer lidt (nærmest som halvstift flødeskum). I så fald er cheesecaken færdigbagt.

  11. 11

    Lad cheesecaken køle af i ovnen i mindst 1 time med ovnlågen åben.

  12. 12

    Herefter kan du tage cheesecaken ud. Sæt den i køleskabet i mindst 6 timer, så den kan sætte sig.