Chokolademokkakage

Serveringer: Passer til en springform på 26 cm
Ventetid:
2 timer
Tilberedningstid:
45 minutter

Denne mokkakage er den perfekte dessert til juledagene. Du gør ikke kun alle kaffeelskerne glade – den er også supernem at lave. Følg opskriften nedenfor, og lad mokkakagen forføre dine sanser! Det er en ret tung kage, så man kan nøjes med et lille stykke. Den er også hyggelig at bage sammen med andre!

Denne mokkakage passer også godt til andre lejligheder, f.eks. som fødselsdagskage eller som noget sødt til kaffen. 

Ingredienser

  • Mokkakagens bund:
  • 350 g lyse cookies med chokolade (eller andre småkager)
  • 125 g smør
  • Fyld:
  • 40 ml L'OR Espresso – vi anbefaler L'OR Espresso Forza
  • 200 ml piskefløde
  • 250 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1 spsk. honning
  • 50 g smør
  • Kakaoflødeskum til topping:
  • 250 ml piskefløde
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand
  • 1 brev flødestabilisator
  • Vælg selv, hvilken topping du vil have på kagen. Det kan f.eks. være flødeskum, kakaoflødeskum eller kaffeflødeskum. Ovenfor kan du se ingredienserne til kakaoflødeskum. Til kaffeflødeskum skal du blot udskifte kakao med pulverkaffe.

Tilberedning

Bund:

01

Smelt smørret i en kasserolle.

02

Knus småkagerne, f.eks. i en køkkenmaskine eller i en morter.

03

Bland de knuste småkager med det smeltede smør.

04

Beklæd springformen med bagepapir. Beklæd herefter formens bund og sider med småkageblandingen.

05

Tryk den godt fast med en ske. Stil kagebunden på køl i køleskabet i mindst 10 minutter.

Imens kan du gå i gang med mokkakagefyldet:

01

Lav en kop kaffe efter eget valg. Vi anbefaler L’OR Espresso Forza kapsler, som har en stærk kaffesmag med noter af chokolade. Den passer perfekt til de øvrige ingredienser i kagen.

02

Kom piskefløde og honning i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt 40 ml kaffe.

03

Kom den grofthakkede chokolade i en skål. Hæld den kogende kaffeblanding over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

04

Tilsæt smørret. Brug en håndmixer til at lave en skinnende blank ganache.

05

Tag kagebunden ud af køleskabet, og hæld ganachen i.

06

Lad kagen stå i køleskabet i mindst 2 timer, så den sætter sig.

Kakaoflødeskum til topping:

01

Rør kakao, sukker og vand sammen, til kakaoen og sukkeret er opløst.

02

Bland den kolde piskefløde og flødestabilisator i blandingen.

03

Pisk kakaoflødeblandingen stiv med en håndmixer eller i en røremaskine.

04

Når den er blevet til en luftig kakaoflødeskum, er den klar til brug.

05

Smør mokkakagen op med chokoladeflødeskummet, eller brug en sprøjtepose.