Julkaffe

Serveringer: Til 4 kopper kaffe
Tilberedningstid:
15 minutter

Hvad er julen uden en kop festlig julekaffe? Denne krydrede julekaffe har en smag, som giver dig varmen og skaber julestemning. Perfekt efter en gåtur med hele familien eller som ren selvforkælelse. Lad dig friste af kombinationen af kaffe, chokolade, krydderier og et strejf af appelsin.

Ingredienser

  • 200 ml kaffe – vi anbefaler L’OR Espresso India
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g chokolade til smeltning
  • 1 stang kanel
  • 1 stang vanilje
  • 2 små stjerneanis
  • ½ skive tørret appelsin
  • 3 tsk. revet appelsinskal
  • Pynt: stjerneanis, en stang kanel, en skive tørret appelsin eller revet chokolade

Sådan gør du

  1. 01

    Smelt chokoladen over vandbad.

  2. 02

    Lav 200 ml af din foretrukne kaffe. Vi anbefaler L’OR Espresso India, som med sine nøddeagtige toner afrundet af et strejf af citrus er perfekt at kombinere med chokolade og et strejf af appelsin.

  3. 03

    Hæld kaffen i en kasserolle og tilsæt vaniljestang, kanelstang, stjerneanis og tørret appelsin.

  4. 04

    Lad det simre let uden at bringe det i kog. Dette er basen for din festlige julekaffe.

  5. 05

    Fjern krydderierne fra julekaffeblandingen og hæld kaffen op med den smeltede chokolade i fire store glas.

  6. 06

    Pisk fløden sammen med den revne appelsinskal.

  7. 07

    Fordel flødeskummet oven på julekaffen.

  8. 08

    Pynt med krydderier eller chokolade alt efter smag, og overrask dine gæster med denne herlige, festlige julekaffe.