Vil du gøre desserten endnu mere festlig, kan du pynte den med kakaopulver, chokoladepynt, revet chokolade eller spiselige blomster (f.eks. tagetes).
Velbekomme!
Vil du overraske dine gæster med en udsøgt dessert? Så er denne opskrift på kaffemousse helt perfekt! Tilsæt din foretrukne espresso eller ristretto og opnå en udsøgt og intens kaffesmag. Kaffemoussen kan med fordel laves aftenen i forvejen. Så kan du nyde dagen med en herlig dessert, som er klar på et øjeblik.
Vil du gøre desserten endnu mere festlig, kan du pynte den med kakaopulver, chokoladepynt, revet chokolade eller spiselige blomster (f.eks. tagetes).
Velbekomme!
Lav din foretrukne stærke espresso eller ristretto. Kaffen skal være stærk, så vær ikke bange for at vælge en intens smag.
Lav 60 ml varm kaffe og opløs et nip salt heri. Lad kaffen køle af i køleskabet.
Chokoladen smeltes og blandes herefter med æggeblommer og den velafkølede kaffe.
Pisk fløden helt stiv med halvdelen af sukkeret (30g). Lad også denne blanding køle af i køleskabet.
Når det hele er kølet godt af, piskes den kolde kaffe i flødeskummet med et rent piskeris.
Pisk æggehviderne og resten af sukkeret stift i en helt ren skål og vend forsigtigt i flødeblandingen.
Fordel kaffeblandingen i portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 6 timer, så moussen når at sætte sig.