MasterChefs Kaffedessert

Ventetid:
12 timer
Tilberedningstid::
80 minutter

Den stod på ren kaffe-nydelse i MasterChef køkkenet. Deltagerne prøvede kræfter med L'OR Barista Sublime kapselmaskinen og L'OR kaffekapsler for at lave denne skønne dessert. Desserten er perfekt til den der elsker kaffe og går med drømmen om en MasterChef oplevelse!

Ingredienser

  • Tærteskal:
  • 200 g koldt smør i tern
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • .
  • Ganache:
  • 50 g. fløde
  • 25 g. glukose (kan købes i diverse supermarkeder)
  • 150 g. mælkechokolade
  • 75 g. mørk chokolade
  • 75 g. stærk espresso – vi anbefaler L’OR Ristretto
  • .
  • Kaffeis:
  • 80 g. sødmælk
  • 180 g. fløde
  • 100 g. stærk espresso – vi anbefaler L’OR Ristretto
  • 30 g. glukose (kan købes i diverse supermarkeder)
  • 25 g. æggeblommer
  • 70 g. sukker
  • .
  • Karamelliserede kakaonibs:
  • 45 g. sukker
  • 15 g. stærk espresso
  • 60 g. kakaonibs
  • .
  • Chokolade disk:
  • 100 g. mørk chokolade

Tilberedning

Bund

01

Smelt smørret i en kasserolle.

02

Knus småkagerne, f.eks. i en køkkenmaskine eller i en morter.

03

Bland de knuste småkager med det smeltede smør.

04

Beklæd springformen med bagepapir. Beklæd herefter formens bund og sider med småkageblandingen.

05

Tryk den godt fast med en ske. Stil kagebunden på køl i køleskabet i mindst 10 minutter.

Imens kan du gå i gang med mokkakagefyldet:

01

Lav en kop kaffe efter eget valg. Vi anbefaler L’OR Espresso Forza kapsler, som har en stærk kaffesmag med noter af chokolade. Den passer perfekt til de øvrige ingredienser i kagen.

02

Kom piskefløde og honning i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt 40 ml kaffe.

03

Kom den grofthakkede chokolade i en skål. Hæld den kogende kaffeblanding over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

04

Tilsæt smørret. Brug en håndmixer til at lave en skinnende blank ganache.

05

Tag kagebunden ud af køleskabet, og hæld ganachen i.

06

Lad kagen stå i køleskabet i mindst 2 timer, så den sætter sig.

Kakaoflødeskum til topping:

01

Rør kakao, sukker og vand sammen, til kakaoen og sukkeret er opløst.

02

Bland den kolde piskefløde og flødestabilisator i blandingen.

03

Pisk kakaoflødeblandingen stiv med en håndmixer eller i en røremaskine.

04

Når den er blevet til en luftig kakaoflødeskum, er den klar til brug.

05

Smør mokkakagen op med chokoladeflødeskummet, eller brug en sprøjtepose.

06

Pynt eventuelt mokkakagen med chokoladespåner, og så er der serveret!