MasterChef's Kaffedessert

Serveringer: Man skal bruge: Silikoneforme til kaffemoussen
Tilberedningstid:
4 timer

Er du klar til at udfodre dine evner og forkæle dine smagsløg?

Prøv krafterne af med en MasterChef-værdig kaffedessert, der vil imponere dine gæster.

 

 

Ingredienser

  • Kaffemouse:
  • 2 blade husblas
  • 40g L'OR Colombia Espresso
  • 30g sukker
  • 150g fløde
  • .
  • Kaffegrums:
  • 50g smør
  • 50g hvedemel
  • 40g sukker
  • 40g mandelmel
  • 10g kakaopulver
  • .
  • Saltkaramel-ganache med kaffe:
  • 45g piskefløde
  • 30g L'OR Colombia espresso
  • 10g glukosesirup
  • 130g karamel-chokolade
  • Et nip salt
  • .
  • Chokoladesnirkler:
  • 50g mørk chokolade
  • .
  • Glaze:
  • 3 blade husblas
  • 50g piskefløde
  • 25g L'OR Colombia espresso
  • 75g glukosesirup
  • 75g hvid chokolade

TILBEREDNING

Kaffemouse:

01

Udblød husblas I koldt vand I 5 minutter

02

Smelt den udblødte husblas i varme espresso. Rør sukkeret i

03

Pisk fløde til fast skum

04

Start med at vende en smule flødeskum forsigtigt I kaffeblandingen og pisk det helt sammen. Vend derefter resten af flødeskummet I ad to omgange

05

Fyld moussen I silikoneforme, skrab toppene glatte og frys mousserne ned. Lad moussen sætte sig i ca. 1-2 timer

Kaffegrums:

01

Bland alle ingredienser (med hånd eller foodprocessor) til den har konsistens som vådt sand

02

Fordel crumbledejen I et tyndt jævnt lag på en bageplade og bag den ved 160 grader varmluft I 10-12 minutter

03

Lad det køle og knus det til helt små stykker , så det ligner kaffegrums

Saltkaramel-ganache med kaffe:

01

Varm piskefløde, espresso, glukosesirup og salt til lige under kogepunktet. Hæld det overchokoladen og lad det smelte sammen

02

Rør blandingen homogen med en ske ved at røre i midten, indtil massen er blank eller stavblend (hold stavblenderen på skrå, når den føres ned i massen for at undgå luftbobler).

03

Dæk overfladen med film og stil ganachen på køl