MasterChefs Kafferoulade

Bagetid:
15 minutter

Ingredienser

  • Rouladebund:
  • 80g mandelme
  • 120g æggehvider
  • 60g sucker
  • 60g flormelis
  • 10g kakao
  • .
  • Kaffecremeux:
  • 100g piskefløde
  • 75g L’OR espresso (anbefaler Ristretto)
  • 3 stk Æggeblommer
  • 100g mørk chokolade
  • .
  • Mascarponecreme:
  • 100g mascarpone
  • 100g fløde
  • 10g flormelis
  • .
  • Pynt:
  • Flødeskum
  • Hasselnødder
  • Skovsyre
  • Kaffecremeux

TILBEREDNING

Rouladebund:

01

Æggehvider og sukker piskes blank og sej

02

Mandelmel, flormelis og kakao blandes sammen uden klumper

03

Vend tørvarer i marengs

04

Spred dejen ud på en bageplade i 1 cm tykkelse

05

Bag bunden i ca. 15 min ved 180 grader

06

Tag dejen ud, vend den med oversiden nedad på et nyt stykke bagepapir

07

Vend forsigtigt den afkølede espresso i blandingen.

08

Træk bagepapiret af bunden

Kaffecremeux:

01

Bryg en L’OR espresso og opvarm espressoen med fløde til kogepunktet

02

Æggeblommer og sukker røres sammen

03

Hæld den varme kaffeblanding i æggesnapsen over 3 omgange under omrøring

04

Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes langsomt under omrøring

05

Temperaturen skal op omkring 84 grader og legeres

06

Hæld den varme masse over chokoladen og lad den smelte

07

Rør til cremeuxen er ensartet og glat

08

Køl ned indtil brug

Mascarponecreme:

01

Mascarpone røres med lidt af fløden, til den er ensartet

02

Rør flormelis i og tilføj resten af fløden

03

Pisk til blød og luftig